22 maart 2014
a
A
Week 2 alweer...
Hoi allemaal,
Hier alweer een tweede reisverslag... Maar eigenlijk een eerste, omdat ik nu echt in Ozzie ben!
Het begon allemaal bij een lange vlucht die niet al te soepel verliep (ik haat vliegen) en na zo'n 24 uur reizen was ik eindelijk in Perth op woensdagavond! M'n hostfamily stond me al op te wachten en de eerste indruk was meteen goed. Had behoorlijk honger, want in het vliegtuig had ik nauwelijks gegeten. Ik was nogal in de war met de tijd, zo kreeg ik om (voor mijn gevoel) 2:00 's nachts ontbijt (spinazie met kip en ei), terwijl ik net lag te slapen, dus het eten heb ik maar geskipt. Maar goed, eenmaal gegeten en een beetje gekletst was ik toch heel moe en ben ik gauw gaan slapen!
De eerste dagen dat ik bij de familie was, was de huidige au pair er nog. Zij heeft me van alles laten zien in huis en met haar ben ik vrijdag al een dagje de stad in geweest! Lekker geluncht in het park langs de rivier en beetje gewinkeld. Ontzettend leuke stad! Het leukste vond ik misschien nog wel dat er gewoon kaketoes en soort papegaaien rondvliegen in de stad en de parken, alsof je in een dierentuin loopt. Vrijdag avond heeft de familie ons mee uit eten genomen in Kings park, waar we poepie chic uit eten zijn geweest in een heel mooi restaurant, met uitzicht over de stad 's nachts.
Zaterdag kwamen Linda en Liza (yes! Eindelijk weer even Nederlands praten) naar me toe en zijn we met z'n drieën de stad in geweest en hebben lekker wat gedronken op een gezellig terras langs de rivier! Daarna terug naar huis, even gegeten en 's avonds weer elkaar in de stad ontmoet om een avondje te stappen. Het uit gaan is hier prima te doen, maar helaas zijn de prijzen voor een lekker drankje echt belachelijk duur hier. Zo betaal je voor een biertje makkelijk 10 dollar (€6,50) en voor een wijntje ongeveer hetzelfde... Zondag nog een lekker dagje naar Cottesloe beach geweest met Debbie (de toen huidige au pair hier) en later kwam de familie nog even! Er was een soort kunst festival op het strand, dus dat was ook leuk.
Maandagochtend is Debbie weer weggegaan en had ik dus m'n eerste 'werk'week... Wat bestaat uit 's ochtends Lachie's ontbijt en lunch klaar te maken, daarna een beetje opruimen en een klein(!!) beetje poetsen. In principe ben ik vanaf 9:00 tot 14:30 ofzo vrij en daarna moet ik het jongetje van school ophalen met de bus. Meestal blijft hij dan even in het park spelen, waar ik lekker met andere au pairs zit te kletsen of m'n boek zit te lezen in de zon, prima dus. Rond een uur of 5/6 komen de ouders alweer thuis en ben ik in principe weer vrij. In de weekenden ben ik ook altijd vrij! Dinsdag was Alli (de moeder) thuis aan het werk en toen heeft ze me meegenomen om samen in de stad te gaan lunchen, super leuk!
Gisteren (vrijdag) was ik een dag vrij, omdat Lachie bij een vriendje ging spelen en ik hem dus niet hoefde op te halen. Toen ben ik gezellig met Linda gaan winkelen in Garden City. Hier ging m'n eerste verdiende loon meteen aan veel te veel kleren op...
Na het winkelen ben ik met Linda mee geweest om haar jongens op te halen van school en daarna zijn we naar haar huis gegaan. We hebben samen echt vet goed en heeeeerlijk gekookt (...) en 's avonds kwam Liza om gezellig een film te kijken!
Vandaag ben ik weer een dagje thuis, even een beetje niksen en blogs schrijven en m'n kamer hier wat meer 'eigen' aan het maken. Morgen nog een dagje strand met een paar andere au pairs, vanuit Frankrijk, Denemarken, etc.!
Maandag begint mijn tweede werkweek alweer, de tijd gaat echt ontzettend snel... Ik ben er alweer bijna twee weken! Volgend weekend ook weer een hoop plannen gemaakt. Zo hebben Linda en ik een picknick georganiseerd in Kings park voor allemaal au pairs en het ziet er naar uit dat er een stuk of 20 andere au pairs komen, dus dat wordt vast gezellig.
Ik zal jullie proberen binnenkort weer eens op de hoogte houden! Ik ben benieuwd hoe het weer in Nederland is... Hier is het tot nu toe niet echt onder de 30c geweest ;-).
See ya!