Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

SigridBorst

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Sigrid via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 19-07-2014 BALI! (2)
  • 16-06-2014 Verjaardag, ... (0)
  • 28-04-2014 Dolfijnen, ... (1)
  • 07-04-2014 Time flies (1)
  • 22-03-2014 Week 2 alweer... (6)

Statistieken

Dit dagboek is 5071 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 368   Aantal reacties 1   Perth, Australië
a A

Time flies

G'day everyone!

Hoewel jullie nog allemaal liggen te slapen, heb ik er alweer een hele ochtend opzitten. Nadat de bedden zijn opgemaakt en iedereen naar school en werk is, heb ik weer tijd voor mezelf. Ik besloot om maar weer eens een blog te gaan schrijven om de geïnteresseerden op de hoogte te houden!

Allereerst, de tijd gaat ontzettend snel. Ik kan het zelf nog niet geloven dat ik hier alweer bijna een maand zit. Ik ben dus al op 1/5 van m'n avontuur down under... Ik weet ook niet goed waar ik moet beginnen met vertellen, want er is in twee weken alweer super veel gebeurd. Laat ik maar gewoon beginnen bij vrijdag 28 maart.

Omdat ik hier nieuw was en nog niet veel mensen kende, is het natuurlijk wel zo fijn om zo snel mogelijk met anderen in contact te komen. Op facebook bestaat een au pair in Perth pagina, waar zo'n 4000 au pairs lid zijn! Hier heb ik (hoe raar ik het zelf ook vond om te doen) een berichtje op gezet dat ik graag anderen wil leren kennen en ik altijd in ben om iets met iemand te gaan doen op mijn vrije dagen! Hier kreeg ik al gauw veel reacties op, dus zo begon ik met vrijdag naar een Franse au pair hier in de buurt te gaan en heb bij haar thuis gezwommen. 's Avonds met een Duitse au pair de stad in geweest, lekkere sangria gedronken langs de rivier. Zaterdag ben ik met Linda en Liza naar een 'Dutch shop' geweest hier in de stad, waar ze echt ALLE Nederlandse producten hebben die je maar wil. Dus meteen hagelslag, speculaasjes en drop ingeslagen :). Ook hebben we hier een pot HAK rode kool gekocht en appelmoes van de Albert Heijn en 's avonds hebben we lekker Hollandse pot gekookt voor mijn gastgezin. Na het heerlijke avondmaal de stad in gegaan met Linda, voor een avondje stappen. Maar eerst nog even gaan 'pre-loading' (indrinken, zoals mijn hostmoeder dat noemde, haha), omdat het echt idioot duur is om hier uit te gaan, zoals ik eerder heb verteld. Het was gezellig, ondanks we ons soms wat 'out of place' voelden met onze spijkerbroek en All Stars, aangezien letterlijk elk meisje hier in korte jurkjes en über hoge hakken uitgaat.
Zondag lekker uitgeslapen en toen zijn we naar Kings park gegaan, voor de geplande 'au pair picknick'! We hadden geen idee of echt zoveel meiden zouden komen opdagen, maar uiteindelijk zijn er zeker 35 meiden gekomen! De au pairs kwamen overal vandaan, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Engeland, Canada, noem maar op... Het was zeker geslaagd, het weer was goed, iedereen had lekkere salades en broodjes mee en het was heel gezellig. Handige manier om in één dag 30 mensen te leren kennen! Ook aan deze leuke dag in Kings park kwam een eind en zo begon mijn derde week hier. Over doordeweekse dagen heb ik weinig te melden, aangezien het vrijwel altijd hetzelfde is. Het bestaat uit dezelfde routine en een elke dag een klusje doen in het huis, overdag voor mezelf vrij wat ik meestal besteed aan een rondje hardlopen en wat tv kijken/laptoppen/lezen. Afgelopen week veel gestudeerd ook, omdat ik binnenkort mijn selectie heb voor HBO verpleegkunde! Het studeren ging overigens erg goed, omdat ik niet afgeleid werd door mijn telefoon, want die heb ik woensdag ochtend in de wc laten vallen...

Donderdag ben ik 's avonds weer naar de stad geweest met Petra (Nederlandse au pair die vlakbij woont, die ik ken omdat mijn familie met haar familie bevriend is). Alweer sangria gedronken op een terrasje langs het water :). Vrijdagavond ben ik naar Petra gegaan voor een gezellig filmavondje!
Het eerste wat ik zaterdag ochtend heb gedaan is naar de stad geweest om een nieuwe telefoon te kopen! Ik heb een iPhone 5s en it's absolutely beautiful. Normaal zou ik dat niet snel kopen, maar omdat telefoons etc. hier een stuk goedkoper zijn dan in Nederland, kon ik het niet laten. Maar dat terzijde; ik ben weer bereikbaar vanaf nu! (M'n nummer is veranderd in een Australisch nummer voor de komende maanden.)
Nadat ik mijn telefoon had, ben ik naar Linda gegaan. Haar familie organiseerde een 'spit roast', dit is een typisch Australisch iets! Het is zeg maar zo'n half varken of koe die ze op de 'spit' doen en dat draaien ze dan boven het vuur. Er kwam wat familie en vrienden van de familie en Liza was er ook. We hebben lekker gegeten (en gedronken, hah) en het was erg gezellig! Zondag de hele dag bij Linda thuis geweest, beetje 'genikst' en 's avonds zijn we met een aantal andere meiden uiteten geweest.

Zoals jullie lezen heb ik het erg naar m'n zin hier! Gek genoeg (of misschien ook niet) heb ik nog bijna geen seconde heimwee gehad, gelukkig. Het eerste momentje van heimwee kwam dan toch wel even afgelopen week, toen ik een telefoontje kreeg dat Coco was ingeslapen... Maar gelukkig is m'n gastfamilie hier heel lief en snapten ze ook wel dat ik me even rot voelde.

De Australiërs zelf zijn over het algemeen heel open en vriendelijk. Zo vraagt elke winkelmedewerker als je binnenkomt 'Hi how are you doing today? How was your day?', beetje irritant wordt het ook wel, om daar elke keer op te reageren als je maar even een winkel binnenloopt. Ik vind persoonlijk dat het hier vrij Amerikaans aan doet allemaal, de tv programma's en commercials zijn zooo slecht en irritant en de straten zijn ook allemaal zo breed opgezet met grote huizen zoals je in Amerika vaak ziet. Het eten is ook niet super bijzonder maar wel prima te doen, zo eten we heel vaak vlees of vis van de barbecue met salade. Of pasta. Of we halen pizza. Ze eten ook wel eens pannenkoeken als ontbijt, maar dat krijg ik echt niet weg 's ochtends dus ik houd het lekker bij m'n bakje yoghurt met muesli.
Het weer is nog steeds lekker hier, het is eigenlijk iets beter dan eerst, want toen was het tussen de 30-35 graden en dat is vaak te warm om echt iets te kunnen gaan doen. Nu is het rond de 25 graden wat echt ideaal is om er lekker op uit te gaan! Zo gaan Linda en ik a.s. met wilde dolfijnen zwemmen in Rockingham!! (yaaaaaay)

Ik zie dat mijn verhaal alweer redelijk langs is, dus tijd om er een eind aan te breien. Ik hoop dat ik jullie op deze manier toch een beetje een idee kan geven van hoe m'n leven er hier aan toegaat :)

From Oz with love

• IMG_1676

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

11 april 2014 13:34 | Door: Oma

Hallo Sigrid, Wat een leuk verslag van je verblijf in Australie. Zo blijf ik ook op de hoogte van je doen en laten daar, en dat is allemaal wel heel erg leuk. Het mooie weer daar speelt ook wel mee. Dus nog geen heimwee lees ik, je hebt het ook te druk daarvoor. Maar prima hoor.
Groetjes en liefs van je oma.